יום רביעי, 29 בפברואר 2012

ניוקיס

לפני המתכון כמה הבהרות...
אין טעות בשם הפוסט... ככה הארגנטינאים קוראים לניוקי.
בארגנטינה חיים המון מהגרים איטלקיים שהביאו איתם
אוכל מעולה, שהארגנטינאים אימצו בשמחה. עם הניוקיס הגיעה גם הפיצה וכמובן הגלידה...
גם תאריך הפוסט לא מקרי. הארגנטינאים נוהגים לאכול ניוקיס
בכל 29 לחודש. כנראה גם המסורת הזאת קשורה לאיטליה,
אין תוכנית טלוויזיה ארגנטינאית שמכבדת את עצמה, שלא
תגיש ניוקיס בתאריך זה.
את המתכון לקחתי מספר מתכונים ארגנטינאי ישן -דוניה פטרונה. לפי הסיפורים זה ספר שהיה כמעט בכל בית מבשל...



       11/2 ק"ג תפוחי אדמה
       2 חלמונים
       400 גר' קמח
       מלח

   מבשלים במים את תפוחי האדמה , מקלפים ומועכים לפירה


   מוסיפים את המלח והחלמונים ומערבבים
   מוסיפים בהדרגה את הקמח עד ליצירת בצק רך מאוד וקצת דביק.
   מפזרים קמח על משטח עבודה, לוקחים חלק מהבצק ויוצרים ממנו גליל צר.
    חותכים את הגליל לחתיכות בעובי 1 ס"מ.

 
   יוצרים את צורת הניוקיס בעזרת כלי מתאים. (אפשר להשתמש במזלג)





   מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מכניסים את הניוקיס ומוציאים אחרי  כ2 דקות.
   (הניוקיס יצופו במים כשיהיו מוכנים)

   מגישים עם רוטב (עגבניות, רוטב לבן או שמן זית) והרבה פרמז'ן מגוררת.



   בתאבון!

   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה!