יום רביעי, 15 בפברואר 2012

בויוס

מעין בורקס פילו ממולא מנגולד

   1/2 קילו קמח
   1/2 כף מלח
   כוס מים

   2 חבילות גדולות עלי מנגולד
   גבינת פרמזן מגוררת דק
   1/2 כוס שמן זית



מנגולד:
   מנקים היטב את המנגולד ומוציאים מהעלים את החלק הלבן.
   קוצצים את העלים הירוקים דק ומניחים על מגבת לייבוש
   מומלץ לייבש לפחות לילה שלם.


בצק:
  מערבבים קמח ומלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה, עד ליצירת בצק.
  מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד.
  מניחים במקרר ל 3 שעות לפחות.(אפשר ללילה)

בויוס:
   מצפים כדור בצק בשמן זית ומתחילים למתוח כלפי חוץ.
   ממשיכים למתוח על שולחן בעזרת הידיים עד לקבלת בצק דק מאוד.
   (כמו בצק פילו)


   מורחים שמן זית על הבצק המתוח ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת.


   חותחים את הבצק לרצועות ברוחב 10 ס"מ ואורך 20 ס"מ.
   שמים בכל קצה רצועה חופן מנגולד ומתחילים לגלגל לקבלת כדור ממולא.


   אופים בחום 180 כ15 דקות.


   בתאבון!





תגובה 1:

  1. כבר לא צריך לנסוע לארגנטינה לאכול בויוס :)

    השבמחק

תודה!