יום שלישי, 6 במרץ 2012

פסטליקוס דה חנדרשו

(כוסות בצק ממולא חצילים)
זה לא נשמע כל כך טוב וגם לא נראה מי יודע מה.
אבל- זה טעים!!!
את החנדרשו- תבשיל חצילים קישואים ועגבניות, מבשלים שעות ארוכות.
בגלל זה, זכינו לאכול פסטליקוס רק לעיתים נדירות.( ואולי בגלל זה אנחנו
כל כך אוהבים את זה..)
 
  לבצק:
   200 גרם חמאה
   1 כוס שמן
   3 כוסות מים
   1 כף מלח
   1 ק”ג (7 כוסות) קמח

  למלית החנדרשו:
   3 כפות שמן
   בצל קצוץ דק
   2 חצילים קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
   2 קישואים קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
   קופסת עגבניות מרוסקות
   מלח
   50 גר שומשום קלוי

  לציפוי: 
   ביצה טרופה
   שומשום

הכנת הבצק:
 ממיסים חמאה, שמן, מים ומלח בסיר גדול על להבה בינונית.
 מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ כ-5 דקות, עד שהבצק פירורי ונפרד מהדפנות. 
 מסירים מהכיריים, מעבירים לשיש ומצננים כמה דקות. 
 לשים את הבצק  במשך 5 דקות, עד שהוא חלק וגמיש. אם צריך, מוסיפים מעט מים או קמח.
 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר.




הכנת החנדרשו:


 מאדים את הבצל בשמן. כשנהייה שקוף, מוסיפים חצילים וקישואים.
 מאדים עוד כשתי דקות ומוסיפים את העגבניות.
 מכסים ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות וצמצום הנוזלים.(כ 3 שעות)
 מוסיפים את השומשום הקלוי, מכבים את האש ומקררים.




יצירת הפסטליקוס:
 מחממים תנור ל180 מעלות.
 לוקחים בצק ויוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג.
 בעזרת האגודל יוצרים גומחה ויוצרים מעין כוס.
 ממלאים את הכוס בחנדרשו.
 יוצרים מחתיכת בצק נוספת עיגול קטן ושטוח, ומכסים את הכוס.
 סוגרים את הקצוות 


 מברישים בביצה את כל הפסטליקוס ומפזרים שומשום.
 אופים כ20 דקות.



בתאבון!




  


   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה!