יום רביעי, 14 במאי 2014

עוגת שושנים


עוגת שמרים במילוי שוקולד- והרבה שוקולד!

כדאי לאכול אותה באותו יום במיוחד בקיץ, כמו כל עוגת שמרים היא מתייבשת מהר...
(זה לא יהיה קשה - כשמתחילים לאכול אי אפשר להפסיק!)


לבצק השמרים:

כף שמרים יבשים
רבע כוס מים פושרים
כף קמח
כפית סוכר

200 גר' חמאה מרוככת
כוס חלב
4 ביצים
6 כוסות קמח
6 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
מעט מלח

למלית:

100 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
כוס סוכר
6 כפות קקאו

תבנית פלא


הכנת הבצק:
מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם המים, כף הקמח וכפית סוכר.
בקערה גדולה שמים את שאר החומרים ובסוף מוסיפים את תערובת השמרים.
לשים היטב לבצק אחיד.
מומלץ לשים את הבצק לתפיחה במקרר למשך כל הלילה. אם ממהרים אפשר להתפיח כחצי שעה
מחוץ למקרר ובינתיים להכין את המלית.



הכנת המלית:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה יחד עם הסוכר. מוסיפים את הקקאו ומערבבים.



הרכבה:
מחממים תנור ל160
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים את המלית.



מגלגלים לגליל וחותכים לגלילים קטנים- באורך כ 5 ס"מ כל אחד.




משמנים תבנית פלא בחמאה ומעמידים את הגלילים אחד ליד השני ובקומות.




אופים 35-40 דקות - העוגה תופחת המון בתנור.
בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה!